TRUUK.nl

Een acrobatiek trucs database...


Menu5

Nummer: 173

Truuk: Rugvlag (de Noel)

Aantalpersonen: 2

Niveau: Ervaren

Truuk uitleg: Rugvlag (de Noel) met terugstap naar staan in handen hoog, met halve draai, plat af. Onder: Beginzit als bij andere vlag, maar met de handpalmen op elkaar (rechts op links) op de knieen. Geef Boven gelegenheid om bij instappen met het linkerbeen over je schouder te stappen naar je onderrug. Zodra de voet van B contact maakt met je onderrug, schakel je om van bol naar hol en brengt in rustig doorgaande beweging de rechtervoet van B naar je linker sleutelbeen. Houdt je schouders zo hoog als nodig is om B iets te laten hangen en zo laag als nodig is om dat met gestrekte benen te doen. Voor het vervolg pak je de voet weer zoals je hem hebt losgelaten, ga iets lager met je schouders, en wacht to je afzet van B op je onderrug voelt. Deze afzet geef je met je achterste; een duwtje na en dan sta je op terwijl je de voet krachtig ondersteund met twee handen en met een halve schroef voor je plaatst waar je naar staan in handen gaat. Boven: Stap met rechtervoet in handen van O. Breng linkervoet om het hoofd van O naar doens onderrug en plaats hem daar dwars op de bekkenrand. Maak een haak van de rechtervoet en strek het rechterbeen geheel en het linker zover als mogelijk (dit been staat UITgedraaid) Hang met opgericht bovenlijf iets voor je voorste voet. Voor het vervolg wordt je lichtjes teruggehaald en op het moment dat je gewicht je standbeen passeert zet je naar boven af. Je ''landt'' vervolgens op het achterste gestrekte been terwijl je met een halve schroef tot staan in handen komt.

1234

Tips voor de vangers: Vangen: De rugvlag is zijwaarts gauw uit evenwicht. Een grote vanger kan de hele tijd de linkerpols van B vasthouden en meebewegen terwijl een tweede vanger aan de rugzijde van B blijft.

Bijgedragen door: No?l Spauwen contact-teambuilding@wxs.nl

    

DE DATABASE:

TruuknummerTruuknaamNiveauAantalpersonen169 Inspring vlag Ervaren2170 Tegenhandstand uitpakken Ervaren2171 Uithangvlag met losse instap Ervaren2172 Tegenhandstand inspringen Ervaren2173 Rugvlag (de Noel) Ervaren2174 Tempo Stoel naar staan op schouders Gevorderd2175 Draai-draai naar handstand op de knieen Gevorderd2176 Handstand op knieen indraaien Gevorderd2177 Spreidzit met afrollen Gevorderd2178 Hop Hop Hop Gevorderd2179 Plank naar staan in handen Gevorderd2180 Deense oploop naar staan op schouders Gevorderd2
 
Zoek (Trucs) binnen deze website:
© www.truuk.nl 2001-2018