TRUUK.nl

Een acrobatiek trucs database...


Menu5

Nummer: 169

Truuk: Inspring vlag

Aantalpersonen: 2

Niveau: Ervaren

Truuk uitleg: Instructie Onder: Zo diep mogelijk zitten dat de boven rechtop kan staan op je knieen. Knieen ver genoeg naar voren om het gewicht van de boven ruim voor je standpunt te hebben zodat je zelf naar achter kunt met je romp. Linkerarm langs je lijf laten hangen tot het been van boven op je schouder ligt, dan arm langs oor klemmen. NIET met je rechterarm iets doen! Met je schouder naar de voet van de boven toe terwijl je iets omhoog komt uit je zit. Instructie Boven: Korte aanloop sprongetje landen met linkervoet vlak boven de knieen van de onder met voet dwars over twee benen. Recht boven standbeen blijven in eigen balans. Rechterbeen optrekkne en knie op schouder O leggen. Tegelijkertijd been strekken en bekken indraaien en voet en tenen naar je toe halen. NIET zelf actief gaan hangen. Je wordt door het omhoogkomen van O naar de hang toegebracht en daardoor glijdt ook je been langs de nek van O naar de eindpositie. Instructie voor tempo af: Onder: Laat je linkerarm zakken en geef explosief tempo vanuit je kuiten omhoog gericht (dus niet Voorwaarts) en wees niet bang om achterover te vallen. Boven: Blijf vormvast tot je linkervoet los is van de knieen van O. Laat dan je rechterbeen naast je linker vallen.

123

Tips voor de vangers: Vangen: bij de opsprong een vanger die vlak achter de Boven meeloopt en zorgt dat hij onder de romp van de Boven is op het moment dat die gaat hangen. Bij het tempo af: Begeleidt aan de boven armen of onder de oksels van Boven.

Bijgedragen door: No?l Spauwen contact.teambuilding@wxs.nl

    

DE DATABASE:

TruuknummerTruuknaamNiveauAantalpersonen169 Inspring vlag Ervaren2170 Tegenhandstand uitpakken Ervaren2171 Uithangvlag met losse instap Ervaren2172 Tegenhandstand inspringen Ervaren2173 Rugvlag (de Noel) Ervaren2174 Tempo Stoel naar staan op schouders Gevorderd2175 Draai-draai naar handstand op de knieen Gevorderd2176 Handstand op knieen indraaien Gevorderd2177 Spreidzit met afrollen Gevorderd2178 Hop Hop Hop Gevorderd2179 Plank naar staan in handen Gevorderd2180 Deense oploop naar staan op schouders Gevorderd2
 
Zoek (Trucs) binnen deze website:
© www.truuk.nl 2001-2018