TRUUK.nl

Een acrobatiek trucs database...


Menu:

Nummer: 165

Truuk: Hoge Armenstand via instap

Aantalpersonen: 2

Niveau: Ervaren

Truuk uitleg: Boven zet de handen tegen de ellebogen van Onder en O zet de duimen onder de oksels van B. B plaatst 1 been hoog op het bovenbeen van O. De armen zijn gebogen. Het tempo met afzet gaat recht omhoog. (Pas op dat O niet met z'n duimen gaat tillen, maar dat ie de sprong volgt) O begeleidt B tot een gebogen armensteun boven het hoofd. B probeert in de sprong het gewicht boven O te brengen en kijkt daarbij in de nek van O. Beiden strekken vervolgens hun armen en B ook de benen. De armen worden helemaal doorgestrekt zodat ze over de hele lengte contact maken. De handen van O draaien gestrekt in zodat de schouder van B rust in de ruimte tussen duim en wijsvinger. Af: Onder zakt op 1 knie en Boven draait langzaam terug en land met beide voeten op de grond.

1234

Tips voor de vangers: Vangers: Liefst 4 maar minstens 2 vangers, aan elke kant 1.

Variaties: Je kunt vanuit de hoge armstand door naar de eenarmige. De instap kan ook met een opzet door een derde geholpen worden. De instap kan ook vanaf de grond gesprongen worden.

Bijgedragen door: mmv.: Angela en jim

    

DE DATABASE:

TruuknummerTruuknaamNiveauAantalpersonen157 Liggen op elkaar naar staan op voeten Gevorderd2158 Wagen naar uitbouw Gevorderd2159 Radslag in de armen Gevorderd2160 slaapzaksnoek Beginner2161 snoek op schoudersteun uithang Ervaren3162 Beentempo Salto achterwaarts Ervaren2163 Staan op voeten via tegenoverelkaarstaan Gevorderd2164 Staan op handen en voeten Gevorderd3165 Hoge Armenstand via instap Ervaren2166 Chinese Wals Ervaren2167 Hoge snoek zijwaarts (Vlinder) Ervaren2168 dodenhang Ervaren2
 
Zoek (Trucs) binnen deze website:
© www.truuk.nl 2001-2018