TRUUK.nl

Een acrobatiek trucs database...


Menu5

Nummer: 161

Truuk: snoek op schoudersteun uithang

Aantalpersonen: 3

Niveau: Ervaren

Truuk uitleg: Bij deze truuk balanceerd de Boven in snoek op de Midden terwijl de Onder de midden aan de polsen in balans houdt. O legt M via achterwaardse neerleg met de schouders op de knieen. M heeft de benen gespreid en de voeten nog aan de grond. B staat nu zo dicht mogelijk tegen M aan met het gezicht naar M en O. O grijpt de gestrekte armen van M bij de pols en leunt iets naar voren zodat M de handen kan plaatsen voor de snoek van B. Terwijl B licht meebeweegt(geen sprong) en M omhoog drukt brengt O het gewicht naar achter zodat B van de grond loskomt en in snoek beland. M houdt de armen voor de borst. Nu kan M de benen van de vloer losmaken en in horizontale hang op de schouders balanceren met O als contrabalans aan de polsen. (dit is vrij zwaar voor M en een been intrekken kan dat vergemakkelijken).

123

Tips voor de vangers: Vanger achter de onderpersoon en aan de zijkant. Kan ook goed aan de rand van een dikke mat geoefend worden, zie foto.

Bijgedragen door: Angie, Aggie en No?l, D-weekend dec'04

    

DE DATABASE:

TruuknummerTruuknaamNiveauAantalpersonen157 Liggen op elkaar naar staan op voeten Gevorderd2158 Wagen naar uitbouw Gevorderd2159 Radslag in de armen Gevorderd2160 slaapzaksnoek Beginner2161 snoek op schoudersteun uithang Ervaren3162 Beentempo Salto achterwaarts Ervaren2163 Staan op voeten via tegenoverelkaarstaan Gevorderd2164 Staan op handen en voeten Gevorderd3165 Hoge Armenstand via instap Ervaren2166 Chinese Wals Ervaren2167 Hoge snoek zijwaarts (Vlinder) Ervaren2168 dodenhang Ervaren2
 
Zoek (Trucs) binnen deze website:
© www.truuk.nl 2001-2018