TRUUK.nl

Een acrobatiek trucs database...


Menu5

Nummer: 132

Truuk: Vlinder

Aantalpersonen: 2

Niveau: Ervaren

Truuk uitleg: De vlinder of hoge zij-snoek. Kan op meerdere manieren worden ingesprongen. Een van die manieren is: Boven en Onder staan frontaal naast elkaar op armlengte afstand, met een palm palm greep de handen vast. Boven stapt in met een kwart draai om met twee voeten af te zetten naar een hoge snoek. Onder draait ook in met kwart draai en plaatst de vrije hand in de lies van B de andere hand steunt de arm van B aan de andere kant van de heup en volgt in het gaan staan de sprong van B zodat deze zijdelings op een gestrekte arm komt te liggen. de andere arm is gestrekt omhoog zodat B zich van plat naar zijdelings kan draaien door af te zetten op de arm. Boven heeft in de afzet een hand op de schouder van O gelegd en strekt die arm om de sprong te versterken. Eennmaal met het gewicht boven de schouders van O kan B zich met die arm over O's schouder heendrukken zodat B van verticaal naar horizontaal kantelt. Uiteindelijk spreidt B zijn armen en benen om in een ster vorm te balanceren.

1

Tips voor de vangers: achter de rug van de onderpersoon is een belangrijke plek om te vangen omdat de O de boven daar zelf niet meer bereiken kan in geval van een foutje.

Bijgedragen door: Karlsruhe mei 2002 Op de foto: Aggi en Ellert.

    

DE DATABASE:

TruuknummerTruuknaamNiveauAantalpersonen133 Handstand op voeten Ervaren2134 uitgezette tegenhandstand Professioneel2135 Boogje Ervaren2136 Obelix Gevorderd2137 Zit op Hoofd Gevorderd2138 Tarzan Ervaren2139 Lotuszit Ervaren2140 Totempaal Gevorderd3141 Dubbele vlag Ervaren3142 Boekensteun met twee snoeken Top4143 T-tje Top2144 Takkenbos - variaties Ervaren3
 
Zoek (Trucs) binnen deze website:
© www.truuk.nl 2001-2018